Fotoproduktiononline

Trevor Hughes  

+46 (0) 76 449 6747


 

Fotokurs Rosenhanska 101


... loading slideshow ...

 

Rosenhanska Weekend Photo Course  

en sörmlandsk upplevelse.

 

Det här är en två och en halv dagars foto & kameraworkshop på Torps Säteri i Sörmland som leds av Trevor Hughes*, professionell film och stillbildsfotograf i mer än 30 år.

Kursen är för Dig som vill få ut mer av din fotografering och ta kontroll över din kamera och din bildredigering men saknar grunderna. Du behöver inga förkunskaper bara en ambition att lära dig mer. Övning genom prövning under ledning av en professionell fotograf ger effektiva resultat och utveckling av dig som fotograf. Du kanske vill ta foton till din egen verksamhet och snabbt behöver lära dig mer om olika format och smarta knep för att lyckas med din bild. Eller du kanske inte har tid att binda dig för en terminslång kurs, då är den här kursen ett bra tillfälle att förena nytta med nöje.

Med Trevors kurser behöver du bara parkera bilen och fokusera på din kamera. Vi har valt en magiskt vacker plats på en Sörmländsk herrgård.  Tempot är högt och du kommer att lära dig mycket under två och en halv dag, därför har vi ordnat full service med mat och logi i trevlig miljö. 
Kursen starta på en fredagkväll eller måndagkväll.

* Trevor är svenska talande.

 
 

Dag 1 

Ankomst efter 17:00 på Torps Säteri, ditt boende under hela kursen, där Trevor och Jacqueline möter dig. Ankomstmåltid 19.00 följt av en information om vad som ska ske de följande dagarna samt en film om fotografering som vi kommer att diskutera.

Dag 2

Efter frukost (serveras 08:00) kommer vi att lämna de begränsningar som ”automatiska lägen" medför och börja lära oss att ta full kontroll över kameran. Du lär dig bländare och hur det påverkar skärpedjup, slutartid, användning av olika linser samt kompositioner. Efter lunch kommer vi att utforska markerna kring Torps Säteri där vi kommer att sätta allt vi lärt oss i praktiken. Därefter kommer vi att lära ut hur man bäst sparar, organiserar och redigerar foton i Lightroom och Photoshop. Innan vi går till middag kommer vi att titta på hur man bäst använder inbyggd blixt. Detta behöver du eftersom att vi kommer att fotografera ett källarvalv från 1600 talet. Middagen består av viltkött från gården och lokalt producerade sörmländska råvaror.

Dag 3 

En tidig start för att fånga det tidiga morgonljuset, sedan tillbaka till frukost, följt av en repetition av kamerainställningar och de viktigaste delarna du bör veta för att öppna upp din värld av fotografering och få en egen stil. Efter lunch kommer vi att vara kreativa utomhus och lära oss hur man fotograferar panoramafoton på rätt sätt. Repetition av hur man sparar och redigerar bilder. Kursen avslutas med kaffe och bulle sent på eftermiddagen. (Notera: de datum du välja mellan har samma agenda. Programmet kan ändras på grund av väderförhållanden.)

* Trevor är svenska talande.

 

Undervisning

”En bild säger mer än tusen ord! Låt dina foton berätta det budskap du vill förmedla…”

Den här kursen handlar om att lära och utföra, från teori till praktiskt utförande under professionell ledning i trivsam miljö. Kursens längd och deltagarantal är väl anpassad för att ge er en effektiv och lärorik tid. Steg för steg får ni lära er att behärska olika tekniker för att ta en bra bild med er egen kamera. Ni kommer att få kunskap om hur ni organiserar och importerar era bilder till olika fotoredigeringsverktyg som t.ex. Lightroom och Photoshop. Ni kommer också att lära er metoder för redigering så att ni snabbt kan få proffsiga och ändamålsenliga bilder.

Kurstillfällen

 

Helger 

fre - sön

jan

29 - 30 - 31

feb

20 - 21 - 22 

mar 

11 - 12 13

apr

15 - 16 - 17

okt

14 - 15 - 16

Nov

4 - 5 - 6

Nov

 

18 - 19 - 20

Kurstillfällen

Veckodagar

mån - ons

maj

16 - 17 - 18

jun

13 - 14 -15

jul

4 - 5 - 6

aug

22 - 23 - 24

 

 

 

Ackommodation

 

Under hela workshopen kommer du att bo i delat dubbelrum på Torps Säteri. 

Enkelrumstillägg 250 kr/natt

Rosenhanska Magasinet
Torp Östra Flygeln
640 33 Bettna
Se karta (hitta.se)


Du kommer att stanna två nätter. Priset är inklusive boende, frukost, lunch, middag för- och eftermiddagskaffe eller te.

Måltiderna tillagas på plats och vi strävar så klart efter svenska lokalproducerade råvaror. 

Särskilda kostkrav kan tillgodoses. Extra nätter före eller efter kursen kan erbjudas mot en extra avgift om 550 kr per natt och person.


Jacqueline Hellsten
Mobil: +46707256269
E-post: info@rosenhanska.se

 

 

 

Fotografering och undervisning är mer än en passion. 

Det är ett sätt att leva! 

 

Trevor Hughes
Vi behöver inte veta hur datorn i kameran fungerar allt vi behöver veta är hur man programmerar den!
Efter 30 år av undervisning och har jag lärt mig att vi alla lär oss på olika sätt. En del genom att lyssna eller se andra genom praktisk prövning. Det är min uppgift som lärare att göra undervisningen enkel och tillgänglig för alla typer av elever.
Att lära sig nya färdigheter är inte lätt, men det är en av de saker som gör livet så roligt.

Medlem av

 


Kursavgift 4995 SEK per person.

En deposition på 1 000 SEK per person krävs för att bekräfta en bokning. 

 

Betalningsalternativ

 

 

I priset ingår följande:
Boende med helpension, inklusive frukost och lunch och kvällsmåltid fredag ​​& lördag morgon och eftermiddag Cofffee eller te som tillhandahålls av Rosenhanska
All fotografisk undervisning.

Utrustning:
Ta med egen systemkamera med minneskort och laddade batterier.

Registrering
Observera att antalet platser på varje kurs kommer att begränsas till minst 6 och max tio för att säkerställa att varje deltagare har goda möjligheter för fotografering och undervisningstid med handledaren.
För att registrera, vänligen maila ditt fullständiga namn, e-postadress, postadress och telefonnummer tillsammans med datum för kursen du vill boka.

Observera att det är viktigt att du svarar via e-post i stället för per telefon. Vi kommer att kontakta dig när vi ofta arbetar och telefoner är stängda.

Avbokningsregler
Vid avbokning mer än en månad före bokad tid är avbokningsavgiften 500 SEK

Vid avbokning mindre än en månad före bokad tid är avbokningsavgiften = Depositionsavgiften. Om vi kan fylla ut platsen till någon annan får ni tillbaka hela summan utom 500 SEK.

Om avbokning sker på grund av sjukdom, dödsfall eller annan allvarlig händelse (som kan styrkas av intyg) får ni tillbaka förskottsbetalningen utom 500 SEK

 


För att kontakta, ange ditt meddelande och kontaktuppgifter nedan. Tack!

Namn:
Telefon:
E-post:
Message:

Du bör få ett svar inom 24 timmar.


  


 

All images © Copyright protected fotoproduktiononline   +46 (0)155 466338

Professional-photography, Retouching and Teaching, Nyköping - Stockholm